superfly

 

Door een enorme loods achter het van oorsprong kleine gebouw bij de coffeeshop te betrekken, is een langgerekt bouwvolume verkregen. Dit is in drie verschillende zones verdeeld. De eerste zone fungeert als verbinding tussen het zitgedeelte en de straat. Hier is het verkooppunt of de uitgiftebalie gesitueerd, uitgevoerd in bijna zwart wengéhout. De elektronische ‘menukaart’ die hier hangt, licht af en toe op en toont hele andere gerechten dan de belendende afhaalchinees: tot de verbeelding sprekende namen als Sputnik, Casablanca, Fatima’s handjes en Sheherazade. Maar behalve diverse soorten cannabis kan er ook gewoon een kopje biologische koffie worden genuttigd. De volledig glazen pui in de voorgevel voorkomt dat de coffeeshop een gesloten, donkere ruimte wordt en verbindt binnen met buiten. De entree oogt nu transparant en toegankelijk. De transparante gevel zorgt voor een gevoel van openheid naar de buitenwereld, waardoor de veiligheid en de mogelijkheid tot toezicht worden vergroot, een belangrijke eis van de opdrachtgevers.

P r o j e c t  g e g e v e n s :
projectnummer: 0310, Superfly
opdrachtgever: Eigenaren Superfly
bruto vloeropp.: 175 m2

aannemer: Van Gelderen B.V.
constructeur:
stadium: Gerealiseerd