patio villa Borghuis

 

Deze woning is gebaseerd op het wonen op de begane grond aan de waterzijde. Om voldoende daglicht binnen te krijgen is een ruime patio gecreëerd van 7×5 meter, waar het woonprogramma omheen is gelegen. Deze ruime maat, maakt de patio echt bruikbaar als verlengde van het woonprogramma. In de patio kan men buiten eten, zonnen en ‘s avonds genieten bij een haardvuur. Door de wanden van de patio volledig transparant te houden zal men de ruimte ervaren van 14,2 x 8,6 meter. 
Het kantoor gedeelte is gelegen aan de straatzijde. De scheiding tussen het privé gedeelte en werken is gerealiseerd door een gesloten volume dat vrij in de ruimte staat. Hier kan men vrij omheen bewegen. Het gesloten volume dient voor keukenkasten, berging, toilet en garderobe. De vergaderruimte is als een glazen paviljoen op het dak van het kantoor geplaatst. Een ideale plek voor vergaderen, lunchen, gasten slaapkamer of als studieruimte. Het slapen is op de verdieping geplaatst bovenop het woongedeelte. Vanuit hier hebben de slaapkamers een ruim uitzicht over het water. Aan de zuidzijde is het dakterras bereikbaar. Het dak(daktuin) is de verbindende factor tussen wonen en werken en maakt een volledige circulatie mogelijk.

P r o j e c t  g e g e v e n s :
projectnummer: 0603, Patio villa  Borghuis /K a v e l  3 2  te Amsterdam
opdrachtgever: Fam. Borghuis
bruto vloeropp.: 200 m2

aannemer: Konst en van Polen
constructeur: J.Koblenz
stadium: Gerealiseerd, genomineerd De Gouden A.A.P.