Hotel Hilton Holiday Inn

 

Amstelkwartier Amsterdam

Gevraagd is een hotelgebouw te maken dat zal zorgen voor een icoonfunctie voor het nieuw te ontwikkelen Amstelkwartier. In dit ontwerp is de mogelijkheid gecreëerd om naast het hotel een aantal bijzondere functies toe te voegen welke onderdeel uitmaken van de publieke ruimte. We doorbreken zo het monofunctionele en introverte karakter dat hotels vaak hebben.

De begane grond en de eerste verdieping worden benut voor publieke functies en zorgt een uitnodigende vrije inloop als voortzetting van de publieke ruimte. Hierboven volgen in het lage gedeelte en een deel van het slanke deel van het gebouw hotelkamers rond een compact atrium. Het atrium brengt daglicht tot in het hart van de hotellobby.

Daarna volgen twee lagen met long stay appartementen en zeven lagen met luxueuze appartementen. Aan beide uiteinden van de gang is er prachtig uitzicht op de stad. Het geheel krijgt op de top opnieuw een publieke functie: de skybar met lounge en restaurant en uitstraling naar de wijde omgeving. In deze exclusieve horecagelegenheid in de top van het gebouw kunnen gasten op hoog niveau genieten van een heerlijke cocktail of maaltijd, lekker dansen of feesten, een ontspannen baantje zwemmen in het opvallende overhangende zwembad of simpelweg genieten van het mooie uitzicht over de Amstel.

P r o j e c t  g e g e v e n s :
projectnummer: 0808, Hilton Holiday Inn
opdrachtgever: Proper-Stok, Hillgate Properties, Mondiale Folie
bruto vloeropp.:1700 m2

aannemer:
constructeur:
stadium: Gewonnen prijsvraag samen met Arons en Gelauff architecten